Gala premiilor Oscar 2020, cea mai scăzută audienţă din toate timpurile

Gala de anul acesta a premiilor Oscar, transmisă de ABC şi platformele reţelei, a fost urmărită de cel mai mic număr de telespectatori înregistrat în istoria ceremoniei, scrie Variety.

Evenimentul de duminică seară a fost urmărit de 23,6 milioane de telespectatori, cu 6 milioane (20%) mai puţin faţă de gala de anul trecut.

A doua gală consecutivă fără prezentator principal, şi a treia din istoria premiilor, a înregistrat un rating de 5,3 pe segmentul publicului comercial (cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani), cu 31% mai scăzut faţă de 2019.

Până acum, gala din 2018 înregistrase cea mai mică audienţă - cu 26,5 milioane de telespectatori.

Gala Oscar 2020 a fost totuşi cel mai urmărit eveniment televizat din acest sezon, cu aproximativ 5 milioane de telespectatori peste Grammy şi cu 5,3 milioane peste Globurile de Aur.

Lungmetrajul sud-coreean „Parasite”, regizat de Bong Joon-ho, a fost marele câştigător al serii, cu patru trofee (cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, cel mai bun lungmetraj internaţional). A fost pentru prima dată când un film într-o limbă străină, alta decât engleza, a câştigat marele premiu.

Studiourile Neon, care distribuie „Parasite” în SUA, Sony Pictures şi Walt Disney au obţinut cele mai multe trofee.

„1917” al lui Sam Mendes a primit trei trofee, iar „Once Upon a Time... in Hollywood” al lui Quentin Tarantino şi „Ford v Ferrari” al lui James Mangold, câte două. „The Irishman”, producţie Netflix regizată de Martin Scorsese, a primit 10 nominlizări şi niciun trofeu.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Meniul Zilei in Craiova

Evenimente in Craiova

Cumpară Brichete din Resturi Vegetale - Combustibil Solid

Gaseste-ne pe facebook

 

 

Analitycs

 

Cauta in site

Esti aici !

You are here:Noutati»Gala premiilor Oscar 2020, cea mai scăzută audienţă din toate timpurile

Cauta categorie