Spartacus (Balet) | Sala Palatului, Bucuresti | 7 oct 2018

Călătoria unui erou: Spartacus, pe scena Sălii Palatului din București

Adaptat după opera romanescă a lui Raffaello Giovagnoli, Spartacus aduce pe scenă peste 80 de artiști și balerini pentru un spectacol excepțional ce va avea loc pe 7 Octombrie la Sala Palatului din București.

Povestea legendarului Spartacus a trecut granițele timpului, devenind un simbol al luptei pentru libertate, al curajului și al frăției. Cu o substanță mitică în esență, reprezentant al unei istorii bazate pe fapte de vitejie și principii puternice, Spartacus e personajul care servește drept model și în societatea actuală. Forța și vitejia cu care a luptat împotriva Imperiului Roman a inspirat romane, filme de acțiune și opere de balet.

Gladiator puternic în forță și în credințele sufletului său, Spartacus s-a opus nesăbuit împotriva stăpânului său şi a condus o răscoală de sclavi care s-a întins pe o perioadă de trei ani. Îndrăzneala de a se opune standardelor sociale romane și dorința de a desființa sclavia sunt principalele motive pentru care rămâne viu în conștiința colectivă, indiferent de epoca în care trăim. „Un bărbat trebuie să-şi accepte soarta sau să fie distrus de ea.” Aceasta înseamnă a  descoperi scopul existenței tale și a lupta întru îndeplinirea lui. Mai presus de binele tău, să lupți pentru umanitate. Rămâne o lecție pentru fiecare dintre noi, muritori ai unei vieți care pare a fi împovărată de griji și pe care o acceptăm cu indiferență.

Adaptat după opera romanescă a lui Raffaello Giovagnoli, Spartacus aduce pe scenă peste 80 de artiști și balerini din Rusia, Republica Moldova și România pentru un spectacol excepțional ce va avea loc pe 7 octombrie la Sala Palatului din București.

În redacția și coregrafia lui Igor Cerîșov din Rusia, spectacolul de balet ilustrează povestea uneia dintre cele mai cunoscute revolte din istorie, în interpretarea soliștilor Operei Naționale din Iași, Vlad Mărculescu și Erica Pinzano (Italia), în rolurile lui Spartacus și, respectiv, Phyrigia. Lor li se alătură artiști ai Teatrului de Operă și Balet din Republica Moldova: Anastasia Homițicaia în rolul lui Aeginei, Tudor Tudose în rolul lui Harmodius sau Ivan Ivanișin interpretându-l pe Crassus.

 

Sursa: startickets.ro

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments

Gaseste-ne pe facebook

 

 

Cauta in site

Vezi concertele lunii